Over ons

3x waardecreatie

Bij Home Invest Belgium combineren we een hoog rendement met een jong gebouwenpark (onze gebouwen zijn gemiddeld minder dan tien jaar oud) met een hoog dividend, dat al meer dan twintig jaar stijgt.

Een dividend dat al ieder jaar stijgt: analisten en kritische beleggers vragen zich soms af of dat wel een duurzaam model is. Jazeker, dat is de kracht van onze verticale integratie. Door alles in huis te doen, creëren we een optimale kostenefficiëntie.

Hoewel de verhuur van woningen vanzelfsprekend onze voornaamste bron van inkomsten is, is het niet onze enige bron van waardecreatie. De strategie van Home Invest Belgium is er een van 3x waardecreatie.

1. Bouwen

Om te beginnen creëren we al waarde door onze gebouwen zelf te ontwikkelen of te renoveren. Zo vermijden we een extra tussenpersoon en kunnen we de kostenefficiëntie optimaliseren.

Ons vastgoed verschilt aanzienlijk van appartementen die worden ontwikkeld voor verkoop: een appartement voor verhuur hoeft bijvoorbeeld niet gemaximaliseerd te worden qua oppervlakte, maar qua woonervaring. Mensen kopen vierkante meters, maar ze huren leefruimtes.

Om de woonervaring van onze huurders te versterken, voorzien we onze gebouwen van gemeenschappelijke ruimtes zoals fietsenstallingen, wasplaatsen, gemeenschappelijke ontspanningsruimtes en zelfs logeerkamers.

Home Invest Belgium blijft zelf eigenaar – wij hebben er dus alle belang bij om te bouwen met hoogwaardige materialen, waardoor de total cost of ownership van onze gebouwen lager uitvalt.

2. Verhuren

Deze premium appartementen met hoogwaardige materialen en beleving kunnen wij vervolgens op de markt brengen in het mid-market segment, waar de vraag consistent groter is dan het aanbod.

Een goed gelegen nieuwbouwappartement in Brussel met twee slaapkamers kan je bij Home Invest Belgium huren voor minder dan 1.000 euro per maand. Onze bezettingsgraad is dan ook hoog – rond de 98%.

De sector van het residentiële vastgoed is de grootste subsector binnen de vastgoedmarkt, met een belangrijke nood aan professionalisering. Bovendien is de residentiële sector een stabiele sector, met beperkte impact van conjuncturele cycli of disrupterende businessmodellen.

3. Waardetoename

Tenslotte realiseren we meerwaarde door onze gebouwen lang in portefeuille te houden. Omdat we investeren in een goede kwaliteit en ligging, neemt de waarde van onze gebouwen toe doorheen de jaren.

Zo creëren we voor de derde keer waarde voor onze aandeelhouders.

De waardetoename van onze portefeuille opent bovendien ook deuren voor nieuwe investeringen. Het zorgt voor een vliegwieleffect dat ons toelaat om stabiel en duurzaam te groeien, zonder grote financiële risico’s te nemen en toch jaar na jaar een hoger dividend uit te betalen.

Zo kunnen we de twee delen van onze filosofie waarmaken: de landlord of choice van onze huurders zijn, én aan beleggers een manier bieden om zonder zorgen te investeren in residentieel vastgoed.