The landlord of choice

Home Invest Belgium is de referentiespeler in de verhuur van betaalbaar residentieel vastgoed op de Belgische markt, met meer dan 2.400 (woon)eenheden in een vastgoedportefeuille van € 646 miljoen.

Meer dan 20 jaar ervaring in het aanbieden van woningen

49

Gebouwen in exploitatie

€657 mln

Waarde van de portefeuille

96,6%

Gemiddelde bezettingsgraad

>2.400

(Woon)eenheden

(Cijfers per 31/03/2021)

Een strategie van 3x waardecreatie

Door onze gebouwen zelf te ontwikkelen of renoveren, vermijden we een extra tussenpersoon en kunnen we de kostenefficiëntie optimaliseren.

Op die manier kunnen we ons vastgoed ook optimaliseren voor de verhuurmarkt. Aangezien Home Invest Belgium eigenaar blijft, bouwen we met hoogwaardige materialen om de total cost of ownership onder controle te houden.

We verhuren onze appartementen met een in-house team van makelaars. Ons aanbod bevindt zich in het mid-market segment, waar de vraag consistent groter is dan het aanbod.

Als grootste subsector binnen de vastgoedmarkt, bewijst residentieel vastgoed zich als een stabiele sector, met beperkte impact van conjuncturele cycli. Dankzij een hoge bezettingsgraad zijn onze huurinkomsten een zeer stabiele inkomstenbron.

Jaarlijks lichten we ons vastgoedportfolio door. Gebouwen die niet meer voldoen aan onze vereisten, verkopen we met een significante meerwaarde.

Op deze manier bekomen we opnieuw liquide middelen voor nieuwe investeringen, houden we de gemiddelde leeftijd van onze gebouwen laag én creëren we ruimte om jaar na jaar een mooi dividend uit te betalen.

Zo realiseren we een derde keer meerwaarde voor onze aandeelhouders.

Werken bij Home Invest Belgium

"Sinds ik in 2019 aangenomen werd als projectmanager, heb ik gemerkt dat HIB bekommerd is om het welzijn van haar medewerkers. Samenwerking en cohesie van het team zijn daarbij belangrijk. Iedereen wordt erkend voor hun vaardigheden."

Mohamed

Project spotlight

The Felicity

We hebben in juni 2021 onze bouwwerf in de Meyers-Hennaustraat in Laken afgewerkt. Dit project omvat 37 appartementen, 11 huizen en 51 parkeerplaatsen.

01/10/2021

Home Invest ontvangt EPRA Gold Award

Home Invest Belgium heeft een EPRA Gold Award ontvangen voor zijn financieel jaarverslag 2020. Deze awards worden uitgereikt aan bedrijven die rapporteren volgens de Best Practices Recommendations van de European Public Real Estate Association.

01/05/2021

Home Invest Belgium versnelt groei met nieuw project in Brussel

Home Invest Belgium versterkt zijn aanwezigheid op de Brusselse markt met een nieuw bouwproject in Anderlecht. De totale investering na de bouw zal ongeveer € 50 miljoen bedragen. Naar verwachting zal het project in 2023 worden opgeleverd.